27.2.11

Αποκριάτικη Αλφαβητοπαρέλαση για έκτη χρονιά

Κανείς από τους διοργανωτές της 1ης Αποκριάτικης Αλφαβητοπαρέλασης, πριν από έξι χρόνια δεν μπορούσε να φανταστεί τη μεγάλη απήχηση που θα είχε τα επόμενα χρόνια η πρωτοβουλία αυτή που δειλά-δειλά ανέλαβαν να υλοποιήσουν το 2006 τα μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Καβάλας με τη συνεργασία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη συμπαράσταση του Δήμου Καβάλας και πολλών εθελοντών. Η εορταστική εικόνα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα παιδικά χαμόγελα, τα πολύχρωμα κοστούμια, τα αποκριάτικα άρματα που δημιούργησαν με όρεξη και φαντασία γονείς και παιδιά, το αμείωτο κέφι, το εντυπωσιακό πάρτι που διοργανώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας και η χαρά που σκόρπισαν μέσα σ’ ένα πρωινό μικροί και μεγάλοι, ήταν αρκετά ώστε η συγκεκριμένη προσπάθεια να αγκαλιαστεί από ολόκληρη την τοπική κοινωνία και τους φορείς.
Σήμερα, έξι χρόνια μετά, η Αλφαβητοπαρέλαση έχει γίνει θεσμός για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Καβάλας. Δημιουργήθηκε ήδη ένας οργανωτικός πυρήνας ανθρώπων που εργάζονται συστηματικά για πολλούς μήνες προετοιμάζοντας τη μεγάλη γιορτή. Εκτός από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών και την Ένωση Γονέων, στην οργανωτική επιτροπή προστέθηκαν ακόμα το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Νομού Καβάλας και ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών ARTATAK, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.
Τόσο οι στολές των μικρών παιδιών όσο και τα αποκριάτικα άρματα κατασκευάζονται από φθηνά ανακυκλώσιμα υλικά από τους ίδιους τους γονείς, τα παιδιά και τους εθελοντές που εργάζονται με όρεξη προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της πόλης.
Συνολικά 1.500 παιδιά από τα είκοσι πέντε δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας αλλά και του Λιμένα Θάσου αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή Αλφαβητοπαρέλαση, που είναι αφιερωμένη στους ήρωες του Walt Disney και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολος Μουμτζάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, υπογράμμισε πως η Αλφαβητοπραέλαση έχει επιτύχει τους σκοπούς για τους οποίους διοργανώθηκε, δηλαδή «να προσφέρουμε στα παιδιά της χαρά της δημιουργίας, να συμμετέχουν σε κοινές δράσεις μαζί με τους γονείς, αλλά και να προσφέρουμε στην πόλη μας ζωντάνια και ένα όμορφο εορταστικό κλίμα».
Οι καρποί αυτής της εξάχρονης διοργάνωσης που περιλαμβάνει εντυπωσιακές στολές και άρματα, θα εκτεθούν για πρώτη φορά για ένα μήνα στον εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης.

26.2.11

Φτωχές επιλογές

Τόσα χρόνια κάθε μέρα
τρέξιμο και καταπίεση
και πιο το αποτέλεσμα;
Ανέχεια και πίεση.

Για του έρωτα τα πλούτη
αθώα καρδιά σε τσάκισα
δεν υποψιαζόμουνα
κοίτα πως σε κατάντησα!

Κάθε βραδυά εξάντληση
τίποτα δεν έχει χάρη πια
τα βέλη του με λάβωσαν
δεν μού'χει μείνει πια μαγκιά.
.
Άφησα μια ζεστή φωλιά
μ'ελπίδα ένα καλοκαίρι
και τώρα τον ιδρώτα μου
με κρύο σκουπίζω χέρι.

Στης αγάπης μας τη δίνη
η γλύκα έγινε πικρία
η ερωτική εστία
σε μόνιμη απεργία.

Τώρα ζω μα δεν υπάρχω
όλα έχουν το τίμημά τους
οι φτωχές επιλογές μου
ξεπηδούν απ'την σκιά τους.

madlin

© Copyright, Μadlin

Μέθυσε το αγόρι μου

Μέθυσε το αγόρι μου

Μεθυσμένος μεσ'τη νύχτα
σκυθρωπός και λυπημένος
ένας Θεός ξενιτεμένος
στέκεται προσηλωμένος.

Τα δυο του μάτια χαμηλωμένα
το βάδισμά του πλαγιαστό
σαν το φεγγάρι που ξεπροβάλλει
τρεμουλιαστό και ντροπαλό.

Αγόρι μου λατρεία μου
της ζωής τρελή ιστορία μου
δεν θέλω μεθυσμένος νά'σαι
σ'αγαπώ να το θυμάσαι.

Θα του πλέξω ένα στεφάνι
απ'των αστεριών τη λάμψη
για τ'ανέμελα μαλλιά του
φωτιά χαράς να  ανάψει.

Στο βλέμμα του ένα παράπονο
τυφλά τα χέρια του με ψάχνουν
πώς να φερθώ εγώ βλαστάρι μου
στις σκέψεις που σε τρελαίνουν.

Αγόρι μου λατρεία μου
της ζωής τρελή ιστορία μου
δεν θέλω μεθυσμένος νά'σαι
σ' αγαπώ να το θυμάσαι.
Ήσυχος για μένα νά'σαι
σ'αγαπώ να το θυμάσαι...

madlin


© Copyright, Μadlin